A-Volley uudistaa toimintaansa

4.9.2020

A-Volley on vuonna 2019 aloittanut seuran toimintatapojen uudistuksen, joka käsittää uusia varainkeruumenetelmiä, uuden visuaalisen ilmeen, osallistavan ja urheilijoiden tarpeita yksilöllisesti palvelevan valmennuslinjauksen sekä monilajista yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa.

A-Volleyn toimintaa ja kasvumahdollisuuksia on viime vuosina rajoittanut lentopalloon soveltuvien sisäliikuntatilojen puute Akaan sisäilmaongelmien vuoksi. Salitilanteen korjaantumista odotellessa elämme siirtymäkautta. Seuran hallinto uudistaa toimintatapojaan siten, että seura on valmis harrastajamäärien kasvattamiseen salitilanteen kohentuessa. Junioreiden lisäksi seurassa harjoittelevat tälläkin kaudella miesten ja naisten kuntolentopalloryhmät. A-Volleyssä on myös aktiivinen Beach Volley -jaosto, jonka järjestämät avoimet sekabiitsin viikkokisat keräsivät tänä kesänä yli 40 osallistujaa.

”A-Volley on aloittanut seuran uudistamistyön, joka pitää sisällään uusia varainkeruumenetelmiä, uudistetun visuaalisen ilmeen, urheilijoiden tarpeita yksilöllisesti palvelevan valmennuslinjauksen sekä lajiyhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa Sporttikerho-toiminnassa”, kertoo A-Volleyn puheenjohtaja Oula Pihlajamäki.

Valmennuksessa huomio ikäluokkajoukkueista yksilöihin

Uudistustyön keskiössä on uusi valmennuslinjaus, jossa huomio siirretään eri ikäluokkajoukkueista urheileviin yksilöihin. Toimintamallissamme pelaajat liikkuvat vapaasti eri harjoitusryhmien välillä, harrastaen lentopalloa oman tavoite- ja motivaatiotasonsa mukaisesti. Näin seurasta rakentuu yksi suuri yhteisö – ei pelkkä kokoelma erillisiä joukkueita.

Yhteisönä seura tarjoaa turvallisen kasvuympäristön kaikille lapsille: heille, jotka haluavat vain liikkua pallon kanssa, kuten myös heille jotka tähtäävät huipulle. Myös monilajisen harrastamisen tulee olla seurassamme mahdollista juniorivuosina, ja tämä edellyttää seurojen välisen yhteistyön asteittaista tiivistämistä, ja yhteisten hankkeiden pilotointia.

Sporttikerhon kautta monipuolista lajiharjoittelua

A-Volley käynnistää liikunnallisen iltapäiväkerhon, Sporttikerhon, yhteistyössä Viialan Peli-Veikkojen kanssa viikosta 37 alkaen. Sporttikerhon tavoitteena on tuoda liikuntaharrastukset koululaisten iltapäiviin iltapainotteisen harrastamisen vaihtoehdoksi ja rinnalle. Samalla mahdollistetaan yksi harjoitusvuoro viikossa lisää seurojen toiminnassa jo mukana oleville junioreille sekä tuodaan kouluille lentopallon, jalkapallon ja myöhemmin yleisurheilun lajikokeilua ammattilaisten ohjauksessa.

Sporttikerhon pilotti toteutetaan lukuvuonna 2020-2021 Akaassa Kylmäkosken koululla, Arvo Ylpön koululla ja Viialan yhtenäiskoululla, mutta tavoitteena on laajentaa toimintaa tulevaisuudessa kunnan kaikille kouluille, yhteistyössä eri lajeja edustavien seurojen, kaupungin ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa. 

Sporttikerhotoimintaan saadaan opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea ja kerhot ovat osallistujille ilmaisia. 

Jokaiselle juniorille oma lentopallo

Mun pallo! –projektin myötä hankitaan seuran kaikille junioreille oma lentopallo harjoittelua tukemaan. Mun pallo! –projektiin A-Volley on saanut rahoitusta Lions Club Toijalalta.

Junioreiden omat pallot kulkevat mukana treeneissä, ja samalla vähennetään seuran tarvetta säilöä isoa määrää palloja lukuisilla eri toimintapisteillä. Omien lentopallojen ansiosta yksilöllisillä ”kotitehtävillä” vahvistetaan junioreiden taitotasoa salivuoropuutteesta huolimatta. Mun pallo! –huudahdus viittaa myös A-Volleyn haluun kehittää pikkupelaajien vastuunottoa ja omatoimisuutta: niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Seuran uusi ilme

A-Volley uudistaa myös seuran visuaalisen ilmeen, ja tuo Akaan kaupungin hunaja- ja mehiläisteemaa ilmeeseensä uuden logon sekä ilmeen kautta. Seuran uusi logo paljastetaan lentopallokauden avaustapahtumassa Luttusen uimarannalla 5.9.2020 klo 10-12.

Lisätiedot:

  • Puheenjohtaja Oula Pihlajamäki puh. 040 763 7122
  • Varapuheenjohtaja ja hankekoordinaattori Sanna-Mari Inomaa puh. 050 331 7600