Junnuturnauksen säännöt 2020

Säännöt on sovellettu Lentopalloliiton U12- ja U14-sarjojen virallisista säännöistä. 

Turnauksen kulku ja pistelasku

Molempiin sarjoihin otetaan 8 joukkuetta. Joukkueet jaetaan kahteen alkulohkoon. Lohkojen voittajat etenevät suoraan välieriin, lohkojen toiseksi ja kolmanneksi sijoittuvat joukkueet pelaavat ristikkäisottelun välierään pääsystä, ja lohkojen neljänneksi sijoittuvat joukkueet pelaavat sijoitusottelun (sijat 7-8).

Alkulohkoissa pelataan 1 erä 21 pisteeseen (ei pistekattoa), puolten vaihto 7 pelatun pisteen välein. Voitetusta erästä saa yhden pisteen. Pisteiden ollessa tasan paremmuus määräytyy 1. kaikkien eräpisteiden suhde, 2. keskinäinen ottelu, 3. arpa.

Ristikkäispelit ja sijoitusottelut pelataan kahdesta voittoerästä, erä 15 pisteeseen, mahdollinen tie break 7 pisteeseen (ei pistekattoa). Puoltenvaihto 5 pelatun pistein välein.

Sijoitusotteluita lukuun ottamatta peleissä on pelaajatuomarit, ja kaikilla joukkueilla tulee olla oma pilli mukana.

U12-sarjan pelisäännöt (-09 ja sitä myöhemmin syntyneet)

Kaikki sukupuolet pelaavat samassa sarjassa, ja joukkueet voivat olla myös sekajoukkueita.

 1. Verkonkorkeus: 185 cm
 2. Kentän koko: pituus 12,00 m (6,00 m/puoli) ja leveys 6,00 m
 3. Kentällä kaksi pelaajaa kerrallaan. Joukkueessa voi olla myös kolmas pelaaja, jolloin vaihto suoritetaan kiertovaihdolla oman syöttövuoron vaihtuessa. Joukkueet huolehtivat kiertovaihdosta itse (tarvittaessa valmentajan muistutuksesta).
 4. Sormilyönti verkon yli sallittu
 5. Sormilyönti ensimmäisenä kosketuksena sallittu
 6. Ala-aloitus pakollinen
 7. Syöttövuoro vaihtuu joukkueelta toiselle kahden pisteen välein (jolloin ei ole mahdollista voittaa peliä pelkillä syötöillä).
 8. Aloitusraja 5,00 metrin päässä verkosta.
 9. Sallitaan koppi, joka voi olla joukkueen toinen kosketus, ei siis ensimmäinen tai kolmas. Kopin   jälkeen suoritus jatkuu kahden käden alakautta heittona toiselle pelaajalle välittömästi kopin jälkeen. Peliä voi jatkaa kopin jälkeen myös omasta heitosta joko sormi- tai hihalyönnillä. Kopin jälkeisenä suorituksena pallo ei saa mennä verkon yli. Kopin voi ottaa syöksymällä pallon perään, mutta pallo ei saa missään vaiheessa suoritusta koskettaa maata.
 10. Pelipallona viralliset aikuisten virallinen beach volley-pallo Mikasa VLS300, josta ilmanpaine on säädetty lapsille sopivaksi (hieman normaalia pehmeämmäksi.
 11. Joukkueilla on käytettävissä kaksi aikalisää per erä. Aikalisän pyytää joukkueen kapteeni. Mikäli keliolosuhteista johtuen päätetään pitää tekninen aikalisä, on joukkueilla käytössään vain yksi aikalisä per erä.
 12. Valmentaja voi ohjeistaa vapaasti joukkueensa peliä kentän laidalta, mutta joukkueille kannattaa antaa tilaa omatoimisen pelaamisen harjoitteluun.

U14-sarjan pelisäännöt (-09 ja sitä myöhemmin syntyneet)

Kaikki sukupuolet pelaavat samassa sarjassa, ja joukkueet voivat olla myös sekajoukkueita.

 1. Verkon korkeus: 212 cm
 2. Kentän koko: pituus 12,00 m (6,00 m/puoli) ja leveys 6,00 m
 3. Sormilyönti verkon yli kielletty. (Pallo toimitetaan verkon kovalla kosketuksella, eli iskulyöntinä, hihalyönnillä, pokey-kosketuksella tai muulla biitsitekniikalla.)
 4. Koppi kielletty
 5. Sormilyönti ensimmäisenä kosketuksena kielletty. (Ensimmäinen kosketus hihalyönti tai muu kova kosketus)
 6. Sormilyöntipassi hypyllä kielletty
 7. Ala-aloitus pakollinen alkulohkoissa. Ristikkäisotteluissa ja sijoitusotteluissa pelaajat voivat käyttää myös yläaloitusta.
 8. Kaikissa peleissä syöttövuoro vaihtuu joukkueelta toiselle kahden pisteen välein (jolloin ei ole mahdollista voittaa peliä pelkillä syötöillä).
 9. Pelipallona viralliset aikuisten virallinen beach volley-pallo Mikasa VLS300
 10. Joukkueilla on käytettävissä kaksi aikalisää per erä. Aikalisän pyytää joukkueen kapteeni. Mikäli keliolosuhteista johtuen päätetään pitää tekninen aikalisä, on joukkueilla käytössään vain yksi aikalisä per erä.
 11. Valmentaja voi neuvoa pelaajia aikalisien ja teknisten aikalisien aikana sekä pisteiden välissä. Valmentaja voi neuvoa pelaajia puolten vaihdon aikana kävellessään toiselle puolelle, mutta tämä ei saa viivyttää peliä. Puoltenvaihdon aikana ei ole taukoa. Pallorallien aikaan tapahtuva oheistaminen on kiellettyä. (Esimerkiksi ylimeneviä palloja ei saa huutaa kentän laidalta.)